2009. február 26., csütörtök

Csak Asterix ne jöjjön

Megtaláltuk az egyetlen olyan dolgot, ami jobb volt a régi suliban, mint az újban. Ez pedig a farsang volna.

Ott összegyűltek az osztályban, mindenki beöltözött, vittek kaját, játszottak, buliztak, ahogyan azt alsóban kell. Jól érezték magukat.

Itt meg összeömlesztették az egész iskolát a sportcsarnokban, először másfél óra alatt végig kellett nézni 19 műsorszámot, amiből kábé 16 tánc volt (ebből 14 teljesen értelmetlen), a többi meg csak simán unalmas. A táncoláshoz a zenék persze rettenetesek, még a 4 (!) ABBA volt a legelviselhetőbb, ami azért sokat elárul a színvonalról. "Az én kifinomult fülem nem bírja ezt a hangzavart" - nyilatkozott gyermekem például.

Aztán kettesével végigmentek a jelmezesek a küzdőtéren, és annyi.

Lóci a dzsumbujban alig talált ismerőst, akinek mutogathatta volna magát, pedig iszonyú büszke volt a jelmezére - és joggal. (Az oldalt látható római légionárius outfit anyukám keze munkáját dicséri amúgy.) Sütit meg kaját meg piát mindenki vitt, aztán büfét csináltak belőle, ahol amolyan kedélyes árakért lehetett cuccokat venni (a pénzt persze az osztályok között osztották szét a végén), de annak is feneette tolongás lett a vége csak.

Szóval szar volt. De mindegy nyilván. A jelmezért megérte. Asszem, a főnöknek is.

2 megjegyzés:

  1. hú, ez szuper, még saruja is van!
    Gratulálok anyukádnak!
    Amúgy nem értem, miért kell elrontani a nagy műsoroztatással a dolgokat - ahogy én látom ezek a tanítónénik presztizs-show-jai (de jól idomítunk gyereket), nem pedig a gyerekek lelkesedése.
    Nálunk van farsang, az olyan bulizás, mint a ti régi sulitokban. És évente egyszer van a Mit tudunk mi? ahol minden páros évfolyam szerepelHET, ha a szülők és gyerekek akarják, és persze várnak egyéni produkciókat is. Általában nagyon izgalmas, jó és változatos dolgok vannak, mert a gyerekek maguk is részt vesznek a szervezésben, és ami a legjobb, a tanári kar nyitja-zárja valami meglepetés előadással, ami mindig mulatságos és a gyerekek is élvezik, ha így látják a tanáraikat.
    Mellesleg az én fiam soha nem volt hajlandó már óvodában sem beöltözni, mert ő W.P. és nem akar más lenni (így mondta). Egy jelmez varrása kihúzva...

    VálaszTörlés
  2. Ez teljesen szimpatikus, ami nálatok van. Itt is volt nemrég külön iskolaest amúgy - persze szintén vödörnyi táncolással, de ott voltak egész jó számok is. Kötelezőnek amúgy itt se kötelező, ha minden osztály fellépett volna, még most is ott ülnénk.

    Lóci szeret beöltözni amúgy, kicsit sajnálja is, hogy felsőben már nem szokás. Azért mondtam neki, hogy ha akar, azért nem lesz semmi akadálya.

    VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin