2010. június 11., péntek

Soppingolni nyilván jó

Az van, hogy ugye a suli most egy ilyen nyolc iskolából álló intézménymassza része, és a dolgok egyike, amivel ez együttjár, az nem más, mint évi egy kompetenciamérés (már hogy az országoson kívül, amit ugye a páros évfolyamokra járó ifjú titánok tolnak).

Viszont itt az országossal ellentétben van nyelvi cucc is. Na, az nagyon vicces. Tavaly egészen konkrétan öt minimum rút stilisztikai és nyelvtani hibát sikerült véteni a feladatösszeállítóknak egy olyan színvonalú feladatsorban, amit szerintem kábé nulla angoltudással is elég fáintosan meg lehetett volna amúgy oldani.

Idén viszont a diákok csináltak egy vicceset. Volt egy olyan feladat, amelyikben mindenféle tevékenységet kellett osztályozni aszerint, hogy housework vagy entertainment kategóriába tartoznak-e. A dolog nagyrésze nyilván a gyengébbeknek sem okozott túlzott nehézséget, de a felsorolt kifejezések között ott volt a "do the shopping" is.

Simán berakták szórakozásnak. Főleg a csajok nyilván.

2 megjegyzés:

  1. Biztos nagyon hasznosak ezek a kompetenciamérések, de egyszer már elmesélhetné valaki, hogy mit is kezdenek az eredményekkel.

    VálaszTörlés
  2. Én tavaly még továbbképzésen is voltam ezügyben, és egész értelmes dolgokat mondtak, komolyan. Értelemszerűen egy kukkra nem emlékszem az egészből.

    Ennél a kis saját belsős dolgunknál mongyuk az van, hgoy elsőben megnézzük a nyolc suli bemenő diákjait, aztán meg hogy mi lett belőlük, és elvileg össze lehet hasonlítani. Gyakorlatilag vannak kétségeim, annyira amatőr módon csinálják. De az elv jó.

    VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin