2009. december 3., csütörtök

Apja fia

Az úgy volt, hogy ex meg Lóci az őszi szünet előtt odébbköltöztek néhány utcányival. Eltelt vagy egy-két hét és egyik délután ex megkért, hogy menjünk el a régi helyre, és hozzuk el a Lóci biciklijét a pincéből, merthogy az még ott maradt. Elmentünk hát kettesben - még a főnök vezetett be a hátsó ajtón a lépcsőházba bejutás rejtelmeibe -, és elhelyeztük nálunk az amúgy Mike névre hallgató sárga jószágot.

Vagy két héttel később ex a telefonban azt mondja, képzeljem, ellopták Lóci biciklijét. Mondom, mi van?, hát itt van nálam. Kiderült, hogy egyetlen drága szórakozott gyermekem az "elmentetek Apával a bicikliért?" kérdésre többszöri határozott nemmel felelt. Ezek után ex bevágta magát egy taxiba, elment a bringáért, és persze nem találta a pincében, mire Lócival rendesen csüggeszteni kezdték az orrukat, és bánkódtak az eset fölött. És a drágámnak még mindig nem jutott eszébe, hogy személyesen szállította át hozzám azt a biciklit.

No mindegy, masina meglett, volt nagy örömködés, meg bolondgyerek-letolás (második mozgószabály!).

Erre ma meg. Reggel az anyja vitte suliba, délután én mentem érte. Este viszem vissza exhez, aki egyből azt kérdezi: hol a bicikli? Mint kiderült, reggel azzal mentek el, a büdös kölke meg simán elfelejtette, hogy ott van lezárva, és frankón a sulinál hagytuk. Úgyhogy mentem este féltízkor ellopni a gyerek biciklijét az iskolaudvarból, kerítésmászással tarkítva persze, mert a kapu zárva volt. Szerencsére nem szólalt meg riasztó, és nem jött senki, hogy megkérdezze, mi a francot keresek ott.

Jó, hogy az én génjeimmel ez annyira nem meglepő, de mégis, mi a francot lehet kezdeni egy ennyire szórakozott gyerekkel?

4 megjegyzés:

  1. Há' magadtól, és nem lesz töb gond vele, tényleg ellopták - a gyerek se keresi többet...

    VálaszTörlés
  2. de az nem lenne olyan szórakoztató

    különben ma is délután mentünk vissza érte a suliba

    VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin