2007. november 10., szombat

Németóra III. - A véres olló rejtélye

Az oké, hogy berakták egymást az üvegszekrénybe, meg felgyújtották az iskolát. Mindezt ugye németórán. Nohát a minap meg. Tartom éppen békésen a magam angolóráját, amikor kopogtatnak, és bedugja a fejét az ajtón a némettanárnő. Megállt bennem persze az ütő - és basszus, okkal. Gyere, mondta a csaj, K felvágta a karját. Mi van??? Majdnem elhánytam magam, folytatta, tiszta vér.

Na, bazmeg, ennek fele se tréfa. Rohanok föl az osztályterembe, keresem K-t, megtalálom. Él. Röhög. A többiek is. Mit csináltál, te szerencsétlen? Tegnap mondta anyád, hogy délután temetésre mentek, de azt nem, hogy a sajátodra.

Válaszul megmutatta a karját. Fogott egy ollót, és jó tíz centi hosszan felvágta - szerencsére csak - az alkarjának a felső részét. Ha nem is ömlött, de békésen szivárgott belőle a vér. Miért csináltad, te idióta? Hát, tanár úr, nem lesz tőle semmi bajom.

Na erre mit mondjak? Mindenesetre lebasztam, mert jobb nem jutott eszembe. Felhívtam délután apukát, elmeséltem, mi történt, nem árt, ha a szülők is tudnak róla. Így ha esetleg legközelebb az ütőerénél próbálkozik, fedezve leszek. Elmeséltem még a főnökségnek, meg el fogom mesélni a iskolaorvosnak, hátha jó lenne elrángatni a csávót valami pszichiáterhez.

K békés fickó különben, nem egy észlény, de próbálkozik, magatartási gond sose volt vele. Most meg valamiért tán föl akarta hívni magára a figyelmet. De miért? Nem tudom, kinek a temetésére mentek délután, de az is benne lehet esetleg?

És miért, de miért megint németóra közepén? Van heti három németjük, ha így megy tovább, örülök, ha az évzárón még életben lesz közülük egy-kettő.

1 megjegyzés:

  1. háttö olvastalak :)
    már áttértem az overheardinnewyork.com-ra, és ott a következő párbeszédet találtam:
    (mindegyik zseniális, mert ugye ezek olyan párbeszédek, amiket az utcán meg itt-ott menve hallanak meg az emberek óhatatlanul, de ez most itt különösen tetszik. gyerekszájszerűség:)

    Mom, looking at pot belly hog: Look, this pig is so fat and lazy that it just lays there all day.
    Chubby tween son: Yeah, just like me.
    Mom, laughing nervously and glancing around: Come on, honey, don't say that. You're nothing like it.
    Chubby tween son: Yes, I am, Mom. I'm serious. Don't you see? It's like looking in the mirror.

    VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin