2008. április 10., csütörtök

A (UPDATE)

Hát ebből lehetne egy jó ki pszichologizálós poszt, de nem lesz, inkább bele se akarok gondolni, mit élhetnek át a szereplők, úgyhogy inkább viszonylag rövidre fogva:

Szóval A az osztályomba jár, lány a kevésbé szűzies fajtából. 15 éves. Terhes.

(Érdekelne különben, hogy ezek a nagyon nagy fiúk meg lányok, akik már ennyire kiválóan érettnek érzik magukat rá, hogy dugjanak, mit tudnak a dolog lehetséges következményeiről meg arról, hogy hogyan lehet tenni ellene. Annyit mindenesetre én is leszűrtem az esetből, hogy valami szexuális tanácsadót ildomos lenne beszervezni nekik.)

A legenda szerint a pasi 21, és már van két gyereke valami más csaj(ok?)tól. És a családjával együtt meg akarná tartani ezt is. A pedig tök későn mert szólni az anyjának is (aki, hogy vidámabb legyen a sztori, rákos, és vagy két éve, vagy két hete van hátra), meg mindenkinek, úgyhogy majdnem frankón kicsúszott az időből, hogy abortuszra mehessen egyáltalán.

Annyi szerencséje volt, hogy az osztálybeli legjobb barátnője, F, nem hagyta annyiban, és addig rugdosta meg hurcolászta a kórházba, hogy alakultak a dolgok, és most pénteken az anyukájával a családsegítőnél van jelenése, ahol meg kell hoznia a végleges döntést.

A - legalábbis nekem azt mondta - mindenképpen el akarja vetetni azt a gyereket, és mondhatnak a katolikusok akármit, 15 évesen ezt kell tennie. Ettől még ez kegyetlen döntés így is, ebben a helyzetben is, 15 évesen is. F mesélte, hogy együtt voltak ultrahangon, A a 12. hétben van, a baba vagy öt centi, látszanak a végtagjai, minden. És ez bizony megérintette még őt is nagyon, hát még A-t, aki az anyukája lehetne ennek a picinek egyszer. Mégsincs más választása.

Hú.

UPDATE

A befeküdt a kórházba, és elvileg túlvan az abortuszon - F-től tudom megint, hogy nem sima az ügy, gyakorlatilag meg kell szülnie a halott gyereket. Hát inkább ebbe se gondolok bele.

Éreccségi szünet után jön iskolába megint, és kurvára remélem, hogy senki sem ítélkezni áll neki fölötte, hanem inkább megpróbál segíteni, hogy visszarakjuk a sínre szegényt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin