2008. április 2., szerda

S, F és egy KO

S már a húsz felé közelít, hatodéves, idén végez. Hála az égnek. Mindenkinek keményen tele van az összes szóbajöhető testrésze vele, tanároknak, diákoknak, szerintem a takarítónéniknek is. Soha a büdös életben nem strapálta magát, de annyira nem hülye, valahogy a végén mindig mindenből átment. Viszont arrogáns, idióta, agresszív, semmiféle késztetés nincs benne arra, hogy bárkivel normális hangnemben beszéljen. Engem elfogad, én az ilyen idiótákat is emberszámba veszem, és ez annyiban kifizetődik, hogy azért valamelyest szót értek vele; de ezzel nagyjából egyedül vagyok talán, és hallgatni rám se hallgat.

S példás rendszerességgel buzerálja az alsóbb éveseket meg mindenki mást is. Ott köt bele a szembe jövő kisebbekbe, ahol tud. Nem veszélyes csávó, csak a pofája nagy, úgyhogy asszem, nem fél tőle senki, inkább megvetik és a pokolba kívánják.

Történt a múlt héten, hogy odakint heveny dohányzás közbe beszólt valamelyik ifjabb titánnak, miszerint "büdös cigány". (S fehér ember, ha valaki csak őt ismerné közülünk, azzal a lendülettel lenne rasszista, és utálna minden fehéret.) A hibát ott követte el, hogy ennek fültanúja volt F, egy maga korabeli cigány fiú, akinek megvolt mindig a maga baja, tanulni sose tanult, ketteskékkel átcsúszott, de én alapvetően tisztességes és jószándékú valakinek ismertem meg.

Nem, nem az történt, hogy F kapásból bemosott egyet S-nek. A következő szünetben, amikor szembejött vele a folyosón, lekapcsolta az igazgatóhelyettest, és szólt neki, hogy készítse a tollát, hamarosan igazgatói intőt kell írnia az ellenőrzőbe, ugyanis elveri S-t, mint a répát. A igazgatóhelyettes igyekezett rávenni, hogy bírjon ki még egy hónapot, akkor mind a ketten végeznek, utána meg felnőtt emberek módjára intézzék el egymás között, ahogy akarják. F hajthatatlan volt. Másnap odakint megintcsak heveny dohányzás közben S mellé lépett, és akkorát húzott be neki, hogy a kerítés adta a másikat. A legenda szerint, amikor S éppen feltápászkodott volna, kapott még egyet az állcsúcsára, amitől izibe visszazuhant a földre. Amikor végül valahogy talpra kászálódott, állítólag csak annyit mondott: "te vagy az erősebb, és akkor mi van?" Viszont azóta nem volt gond vele az alsóbb évesek között.

Az igazgatói irodában később megbeszélték velük, nem kaptak semmi írásos hülyeséget, csak valami békíttető tárgyalást zavartak le. Viszont a tanáriban titkon megszavaztunk F-nek egy igazgatói dicséretet. Megérdemelte volna.

S-t állítólag verik otthon a mai napig, az apjának gyakorlatilag mindig is ez volt a kommunikációs stratégiája. Ha valóban így van, különösebben nem csodálom, hogy másból nem ért, csak egy kiadós pofonból. Ha a sikítófrász is kap el, ha egy időzónában kell tartózkodnom vele, alapvetően nem haragszom rá. Sajnálom. És baromi kíváncsi lennék, mi lesz belőle, ha nagy lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin